Cum să înveți germana și să nu o iei razna? 

 

Învățarea limbii germane este o adevărată provocare, iar mulți oameni se tem că își vor accidenta limba, luptându-se cu cuvinte precum:   

  

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz (63 de litere) - Reglementări pentru transferul responsabilităților de supraveghere a etichetării bovinelor și a cărnii de vită și mânzat.   

  

Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung (67 de litere)  

Cuvânt juridic care definește cine este responsabil pentru a decide asupra problemelor legate de proprietate.

  

Cuvinte lungi, nu-i așa? Dar nu vă fie teamă de ele, pentru că germanii însăși nu le folosesc, iar în timp, pe măsură ce veți cunoaște limba, nici aceste cuvinte complicate nu vor mai fi o problemă pentru dumneavoastră.   

  

Kopfkino, care înseamnă literalmente cinema în minte și descrie capacitatea de a imagina o situație în cele mai mici detalii. 

  

Ohrwurm, care înseamnă literalmente un vierme în ureche și descrie starea în care un cântec îți place atât de mult încât nu îți mai iasă din minte.  

  

Motivația de a învăța limba germană poate varia. Unii oameni sunt pasionați de limbi străine și le învață pentru că îi face fericiți. Alții vor să înceapă să studieze limba atunci când ajung în străinătate. Există, de asemenea, cei care vor să își îmbunătățească abilitățile pentru a putea câștiga mai mult. Românii reprezintă, de asemenea, cel mai mare grup etnic din Europa care dorește să învațe limba germană.  

  

Sursa: https://www.edupedu.ro/eurobarometru-peste-jumatate-dintre-romanii-de-15-30-de-ani-care-ar-vrea-sa-invete-o-noua-limba-straina-ar-invata-germana/ 

  

În zilele noastre, când ritmul de viață este atât de rapid, nu este ușor să planifici atât de mult timp liber. Totul depinde de ritmul dumneavoastră zilnic, dar durata lecțiilor individuale nu este la fel de importantă ca și regularitatea lor. Mai presus de toate, este important să studiați sistematic chiar și 20/30 de minute pe zi.    

  

Pornind de la presupunerea că nu aveți mult timp pentru a studia, ar fi util să asociați momentele de învățare cu momente unde deja aveți o activitate, dare care nu necesită multă gândire.  Aceste momente se numesc și Time Gaps, adică momentele de timp petrecute cu activități precum:  

  

  • curățenie    
  • timpul petrecut pe canapea    
  • timpul înainte de culcare   
  • mersul cu mijloacele de transport în comun sau condusul unei mașini   
  • mersul pe jos   

  

În timp ce faceți activitățile de mai sus, puteți:   

  •  Să ascultați podcast-uri. Vă recomandăm să începeți cu Slow German Podcast: aruncați o privire aici:  

https://slowgerman.com/ 

sau aici:  

www.coffeebreaklanguages.com/coffeebreakgerman  

De asemenea, puteți găsi podcast-uri interesante prin crearea unui cont pe Spotify. O mulțime de conținut este disponibil gratuit, așa că aveți posibilitatea de a-l încerca, fără niciun cost pentru dumneavoastră. Un exemplu de podcast pentru începători:  

https://open.spotify.com/album/40AMRgVopOB1aUHBkneA7P    

  

  • Să ascultați cărți audio. Căutați cărți ușoare, adaptate la nivelul dvs. sau cele pe care le-ați citit deja în română. Vă va fi mai ușor să înțelegeți conținutul lor în germană.    
  • Urmăriți conturile de pe Instagram cu subiecte legate de învățarea limbii germane. Vă recomandăm să dați o geană la aceste profiluri:    

 https://www.instagram.com/learn.german.fast/    

 https://www.instagram.com/dein_sprachcoach/     

 

  • Vorbiți singur! Sună ciudat? Posibil, dar este eficient. În timp ce faceți curățenie sau vă relaxați, puteți purta conversații cu voi înșivă, iar în momentul în care observați că vă lipsește un cuvânt- notați-l și căutați-i sensul în dicționar.    

  

  • Ascultați radioul german - datorită acestui lucru vă obișnuiți cu limba și asimilați regulile de pronunție și de accentuare a cuvintelor, consolidând în același timp vocabularul.    

  

  • Urmăriți televiziunea germană- combinația de cuvinte și imagini vă va ajuta să învățați mai repede frazele de bază și cuvintele cele mai des folosite. Le veți reține mai ușor.    

 

  • Folosiți o aplicație pentru a învăța limba germană. Cele mai folosite aplicații sunt Duolingo, Babble sau Mondly.  

  

Ce altceva mai puteți face pentru a învăța limba este să căutați un vorbitor nativ - puteți posta un anunț pe site-urile de anunțuri sau pe grupurile de români de pe rețelele de socializare. Puteți găsi aici români care s-au născut în Germania și limba germană este limba lor maternă și în același timp cunosc bine româna și vă vor putea explica problemele de limbă germană fără o barieră lingvistică. Merită să încercați, ar fi un supliment excelent la învățarea limbii. Vorbitorul nativ vă va ajuta cu problemele gramaticale, vă va răspunde la întrebări, va corecta pronunțiile greșite dacă este necesar.   

Un alt lucru foarte important este să vă stabiliți un obiectiv - este mai ușor dacă știți de ce doriți să învățați limba și unde ați vrea să ajungeți peste ceva timp. Observați și bucurați-vă chiar și pentru cel mai mic progres, acest lucru vă motiva în procesul de învățare.   

În plus, stimulați-vă să învățați - căutați situații în care să vorbiți în germană. Nu este ușor, mai ales dacă ești o persoană timidă, dar merită cu adevărat efortul. Când veți vedea că sunteți capabil să vă descurcați singur în anumite situații, cum ar fi la lucru sau la medic, veți simți o imensă satisfacție, iar micile progrese vă vor încuraja și mai mult să continuați să învățați. Nu veți mai fi dependent de nimeni și veți deveni astfel mai independent. Încercați să nu vă faceți griji cu privire la ce va crede și ce va zice lumea - majoritatea oamenilor sunt pozitivi și înțelegători când vine vorba de cei care doresc să învețe o limbă nouă.   

  

  

  

   

  

   

  

  

 

 

Ofertele noastre pentru dumneavoastră

Nu ați găsit nimic să vi se potrivească? Avem și alte
oferte.

Consultați toate ofertele noastre